Când ,,ciobanii” dau buzna la Jandarmerie pentru angajare…

[…] … cazul: „Grăsulea Nimicistu’ ” …

Da bine măăăă! „Grăsulea Nimicistu’ ” face “uordini”, că de!
“I di la jandarnierii” şi cică are voie să fie chiar subiectiv in meseria lui [pe bune, care-o fi aia?].

Ca şi preoţii cu bibliile lor, ăştia interpretează cărţulia ‘ceea numită Constituţie – după bunu’ plac, că na – “da’ şi vriei nu vez’ câ sâ ia di nuoi?”

Pfuiii! Ce ,,e alea” – ,,act artistic”, ,,drept de liberă exprimare” când e mai uşor să pui în dosul pulanului cuvinte precum ,,ultraj”, “bune moravuri”, ,,defăimare” [mai ţineţi minte că recent, un ,,Gogu” de la PSD propunea un proiect de lege pe tema defăimării?], ,,calomnie”, etc., etc. […]

Recomanda articol!

Piaţa Unirii, Iaşi, 9 oct. 2016.

Trupa de teatru ,,Auăleu” a jucat piesa “Huooooo!!!” o comedie cu o protestatară și un jandarm, în cadrul ,,Festivalul International de Teatru pentru Publicul Tânăr”

Pentru a înțelege supra-realismul situației, urmăriți albumul foto cu piesa de teatru: https://goo.gl/H5tPje

Sursa: Andrei Dăscălescu

Completez cu video:

Plecând de la acest incident, brusc am fost lovit de amintiri cu ,,tablagiii” Epocii de Aur! Generaţiile s-au schimbat, apucăturile – nu!

Nu de alta – dar am amintiri şi mai recente cu… jandarmi:  stare de ebrietate  ,,în post”, “aplicarea legii” după  bunul plac înafara orelor de program, “ajutorul” colegilor în caz de “belea”, “ordine si disciplină” aplicată în mod subiectiv, etc., etc.

Sunt nişte mici ,,zei” locali care-şi etalează relaţiile şi-şi fac un scop din traficul de influenţă. La fel şi-o parte dintre politişti… Dar vezi, unii sunt atât de limitaţi încât şi traşi de mânecă nu-şi dau seama…

Le este greu să înţeleagă că, în primul rând trebuie să servească ,,cetăţeanul pulacru” –  nu şeful, nu colegii, nu partidu’ … şi să încercerce mereu să medieze conflictele – nu să le provoace!

E greu de înţeles şi faptul că respectul se câştigă greu, mai ales că fac parte dintr-o instituţie care, practic, s-a auto-defăimat şi-a pierdut increderea populaţiei.

Jandarmul  / poliţistul trebuie să reprezinte un exemplu, un om care nu se pierde uşor cu firea, se pune în folosul cetaţeanului, ajută, argumentează, mediază, comunică eficient şi mai presus de toate, să fie convins că şi atunci când merge la budă este tot ,,în folosul cetăţeanului”. Pulanul si bloc-notess-ul sunt ,,arme” ultime.

Revenind la … cazul: „Grăsulea Nimicistu’ ” …

Da bine măăăă! „Grăsulea Nimicistu’ ” face “uordini”, că de!
“I di la jandarnierii” şi cică are voie să fie chiar subiectiv in meseria lui [pe bune, care-o fi aia?].

Ca şi preoţii cu bibliile lor, ăştia interpretează cărţulia ‘ceea numită Constituţie – după bunu’ plac, că na – “da’ şi vriei nu vez’ câ sâ ia di nuoi?”

Pfuiii! Ce ,,e alea” – ,,act artistic”, ,,drept de liberă exprimare” când e mai uşor să pui în dosul pulanului cuvinte precum  ,,ultraj”, “bune moravuri”, ,,defăimare” [mai ţineţi minte că recent, un ,,Gogu” de la PSD propunea un proiect de lege pe tema defăimării?], ,,calomnie”, etc., etc.

Am şi eu nişte întrebări:

 1. Cine îi angajează pe ,,aştia”  şi pe ce criterii? Examen, teste? Ceva?
 2. Nu există cumva şi o proba de istorie – literatură – cultură civică? ,,Testu’ de psiho”?
  [ nu de alta,  dar din ce pare – „Grăsulea Nimicistu’ ” o fi vreun “conduit” al eticii cu purpurea albă-nfiptă-n cur – altfel nu se explică reacţia sa super-extra-subiectivă  de “albăstrel” venită fix de la “Duamni-duoamni” ].
 3. „Grăsulea Nimicistu'”…cum a luat proba de educaţie fizică ? că –  dacă un “agitat” iţi dă ocol de câteva ori pici de ameţeală!
 4. Cât de ghiolban să fii, să o faci pe justiţiarul când – sunt convins că ştiai foarte bine că e vorba de un act artistic – că nu te-au trimis şefii acolo de florile mărului! Iar unde nu ,,ştii” – se presupune că nu te bagi, nu? Ţi s-a facut de ,,apariţie la TV”?
  [ţi s-a aprins beculeţul de panică, că s-a luat de ,,enstituţea” care-ţi hraneşte burta şi cheptu’ ăla de mamaie… “ di undi mişi ş’ grătar dacâ aştia râdi di noi”?
 5. Nu vi se pare ciudat că li se dă puterea de aplicare a legii tot mai multor indivizi care în mod normal, nici la coada vacii nu ia-i  pune?

Ca şi cetăţean plătitor de taxe, impozite şi în calitate de ,,mic acţionar – contributor” la Statul Român, cer:

 1. Concedierea lui „Grăsulea Nimicistu'” în mod grabnic şi interdicţia de a se re-angaja vreodată în orice instituţie ce depind de MAPN şi MAI.
  [recomand: ciobanie, paznic la cimitire, supraveghetor super-market, etc.]
  [argument: individul s-a comportat ca pe tarlaua lu’ mă-sa, lăsând de-o parte “presupusa” conduită a însemnelor pe care le poartă prin reacţia  personală pe fond emotiv {n.a.: piesa de teatru includea un rol de jandarm}].
 2. Concedierea celor responsabili de angajarea lui „Grăsulea Nimicistu'” şi de realizat o anchetă internă pentru a depista şi alte cazuri asemănătoare.
 3. – Şi cea mai importantă ! Revizuirea Constituţiei si ale legilor de aşa natură incât acestea să nu poată fi interpretabile !

În final, mă adresez amicilor, cunoştinţelor care lucrează in MAI, MAPN / poliţişti, jandarmi, procurori, avocaţi, judecători, executori … Vă mai puneţi înainte de culcare întrebarea: ,,Cât de bine cunosc legile”  în loc de ,,Tatăl Nostru” ?

Dedicatie: