Cât vom mai sta cu florile în poarta Victoriei?

Da! Suntem aici! De aici plecãm…

Iar dacă avem pretentii…, altele decât cele ,,natural-tradiţionale” – nu suntem decât pasibili de amenzi, gaze lacrimogene, amenințări, injurii și, de ce nu? …poate într-un viitor apropiat, conform unui fost șef de poliție, actualmente avocat – pasibili de glonţ ! Ce dacă folosim nițică muniție de război pe cutezanti?

De 13 zile ieşim în stradã. Şi nu suntem puţini! Suntem legitimii lui 78% ! Cerem, cerem, cerem. Cântãm, luminãm, facem steaguri… şi totusi ne izbim de-o ignoranta sfidatoare!

Recomanda articol!

Din ’90 încoace am fost ,,legiferati” ori de hoți, ori de semidocți și nici nu vreau să înțeleg cum școala ceaușistă a produs o groază incompetenți c-un simț al ciordelii atât de dezvoltat.
Avem o Justiție cu legi atât de bine formulate încât orice pulifric comunal care, ajuns să aibă diplomă de avocat, îți va găsi ,,portiţe” oricând, la orice oră, care să te scape cu basmaua curată oricât de murdar ai fi. O Justiție care performează după muzica actului politic, indiferent de felul și valoarea legilor defecate din super-laboratorul oportuniștilor corupți, Parlamentul. O Justiție mută, pusă la colț, în genunchi, pe coji de nucă.
Avem un Stat aglomerat de funcționarii-plicari, puși pe prăduială și oportunism, unde stai cu orele la gişeu să-l hrănești, un Stat obez – unde şpaga și manevrele  au rol hiper-caloric. Un aparat administrativ în care, dacă îți bagi pula-n familia cuiva, șefii lui or să se șteargă la bot.
Stat c-un sistem medical unde plicurile au trasee mai ceva decât la Poștă Română. Cu medici care te-ar ologi dacă nu cotizezi sau în cel mai bun caz, te-ar ignora. Cu asistente zglobii ce-ți sparg venele, cu infirmiere rubensiene învârtind gândaceii în ceaiul din găleată. Spitale și fantome nozocomiale.
O fabrică de diplome, născătoare de semidocți sau analfabeți fucționali. O Educație plină de cadre transpirate și anxioase unde pedagogia e prezentã precum unicornii pe Magheru. Un sistem educațional unde dinozaurii ceauşişti dau aprobare manualelor, curiculelor, cine, când și cum ia – ce trebuie să ia: posturi, funcții, doctorate, şpăgi, etc. Un elefant bătrân cu curul atât de ridat încât i-l confunzi cu obrazul.
Industria românească trãieste…, topită și re-metamorfozată în cine știe ce balustrade de prin Vestul Europei. Vechii securei, directorași, ingineri, șefi-şefuleti – au avut grijă să le profitabilizeze pe persoană fizică. Nimeni nu-i caută, nu-i deranjează. Că doar în Parlament se doarme bine.
Trăim într-o țara în care samsarii de bilete de cinema se ocupă de fol’bal. La fel și ,,femeia cu laptele” de pe vreamea împuşcatului. Sutaniştii cu sutele, înlocuiesc orele de sport din școli, cu dogme, antrenorii și-au transformat port-bagajele în card-uri de plastic, o țara unde doar actorii de filme porno mai fac sport.
Cultură cu zvastici și inorogi roz cu handicap ce ne reprezintă peste mãri și țări, cu manolesci și patapievici, cu edituri ce-și dau la topit cărțile ca să nu supere limbile pline cu căcat. Cu ,,uniuni” de prin trecutul stalinist, unde tinerii artiști trebuie să cotizeze pentru simpla lor aderare [UAP, USR…]. Unde nu expui, nu publici, nu compui dacă ești ,,contra naturii” [socialiste, prolecultiste, propagandiste…].
Viețuim într-o Societate cu civismul “à la russe”, mânat de televiziuni, de-o Medie violată în deontologie, o societate preocupată de libere, grătare, bere și moaște, can-can, cozi la pomeni și pungi în campanii electorale. O Societate ancorată în trecutul ceaușist și legată ombilical de filosofiile lui ,,merge şi aşa”, ,,timpul trece, leafa merge”. Unde competiția, creația, munca – sunt termeni antitetici cu viața.
Și n-ar fi tot…
Da! Suntem aici!  De aici plecãm…
Iar dacă avem pretentii…, altele decât cele ,,natural-tradiţionale” – nu suntem decât pasibili de amenzi, gaze lacrimogene, amenințări, injurii și, de ce nu?  …poate într-un viitor apropiat, conform unui fost șef de poliție, actualmente avocat – pasibili de glonţ ! Ce dacă folosim nițică muniție de război pe cutezanti?
De 13 zile ieşim în stradã. Şi nu suntem puţini! Suntem legitimii lui 78% ! Cerem, cerem, cerem. Cântãm, luminãm, facem steaguri… şi totusi ne izbim de-o ignoranta sfidatoare!
Oare cât vom mai sta cu florile în poarta Victoriei?