De ce ponegrim videochat-ul?

E un job la fel de dificil că oricare altul – ,,problema” norodului e că implică sexul. Şi oarecum eronat pentru că practic, cam tot ce este ,,sexual” e-n proporţie de 40-50%. Restul este: mişcare, comunicare, etc. Vorba unui performer: ,, Poţi să fi păpuşă, dacă n-ai creier nu faci lovele!” Şi statistic vorbind, cam aşa e …

despre videochat

Recomanda articol!

lor, Teo, Vio şi Costel.

Până la urmă videochat-ul este un “shortcut” pentru a-ţi atinge scopul. Atât şi nimic mai mult!

E la tot pasul şi observându-l, parcă-ţi priponeşte mintea în întrebări. ,, Băi, dar asta n-are faţă de banii pe care-i afişează ! Pffff! Asta ori fură ori e ,,întreţinut”! Iar performerul de videochat îşi face drum pe lângă, imun la grimasele tale, vizibile.

Nu! Nu eşti singurul care-ţi pui întrebări şi n-ai răspuns, ba mai mult, începi să ai un sentiment de curiozitate îmbinat cu invidie ! Doar tu ştii cât munceşti să aduci un plus financiar că să-ţi permiţi cam… un sfert din ce afişează el. Cine, care el? El, modelul, performerul! Căci despre el este vorba …

De cele mai multe ori ne ,,formăm” opinii împrumutate şi credem cu tărie că sunt “proprii şi personale”. Ba mai mult, defilăm cu ele şi considerăm că sunt ,,adevăruri-adevărate”. Fără a ne da seama, TV-ul, Web-ul, ziarele, vectorii de opinie ,,omologaţi” de ,,pulimea acră”, săracă-n ,,buchie” şi dogmatizată, ne perforează mintea cu idei preconcepute, nu de alta, dar … ,,aşa se vrea” – pentru că un individ cu preconcepţii, conformist, cu reguli impuse absorbite, e mai uşor de controlat şi, în cazul unui ,,accident”, de neutralizat.

Ca vechi formator de ,,ambalaj” în ceea ce numim , generalist, videochat [ fotografie, design web, etc.], nu voi încerca să-mi impun opiniile sau să vi le schimb cumva… ba chiar mai mult, le respect – mai ales că acestea, prin diversitatea lor, conferă echilibru.

Încerc doar să pun pe tapet o serie de informaţii care lipsesc din toate formele de media şi circulă în stilul ,,telefonului fără fir” – şuşotite pe la colţuri, comentate pe la băute şi mai ales, ,,blagoslovite” în circuitele, semi-academice, publice. Aceste informaţii pot servi drept repere, unelte, atunci când tema videochat-ului devine discuţie.

Sunt convins că o parte dintre voi le cunoaşteţi, apriori ori aposteriori, întregi sau trunchiate. Consider că sunt dator să menţionez, că demersul meu explicativ NU este unul de susţinere a unei ,,normalităţi – anormalităţi” ci mai degrabă a sublinia o realitate.

Ponegrit adesea fără vreo baza explicativă ne întâlnim de multe ori, direct sau indirect, cu “videochat-ul” ca subiect în contexte diverse. Dar până la urmă … Ce este videochat-ul?

Aşa, la prima vedere, putem spune că este un sistem de comunicare, socializare din sfera entertainmentului sexual sau parţial-sexual, realizat între un ,,difuzor” şi un ,,receptor” sau mai multe. Ca-n orice business există cerere şi oferta, iar cererea presupune un cost.

Videochat-ul ar fi împărţit în două sfere: adult şi non-adult, unde cel cu pondere sexuală este mai mult decât majoritar.

Performerul de non-adult se presupune a avea anumite aptitudini  non-sexuale cu care lucrează la cererea membrilor plătitori.

V-aţi gândit vreodată că nu sunt mari diferenţe în a face un podcast [live] şi a ,,comite” un performing non-adult? Bartending-ul, acrobaţia, desenul/pictură, cântatul, etc., sunt doar câteva din atributele unui live-performance non-adult, de succes. [ Şi… de ce nu ar fi şi stand-up-comedy-ul parte din aceste reprezentaţii online?]

În schimb, performerul de adult este de departe cel mai ponegrit, inclusiv de către membrii cotizanţi. În condiţiile în care îşi ,,sfârşesc “ cardurile bancare,  iar apoi, cuprinşi de un soi de vinovăţie, demagogică, în mod public, ,,le umple frigiderul de carne” şi apelative modelelor cărora le-au plătit ,,tributul”… De cele mai multe ori, moraliştii preferă să zăbovească până în miez de noapte cu ,,măciuca-n  cuvertură”, până la ora stingerii, când devine uman, animalic-de-uman… Ai tupeu să negi?

Şi dacă tot veni vorba…apare o întrebare…

Voi, consumatorilor de porn şi videochat, ştiţi că sunteţi la fel de ponegriţi de către performeri?  Că în viaţa privată [vă vine să credeţi că au aşa ceva?], în discuţiile lor cu amici / amicele din domeniu,  vă fac albie de porci? Că voi sunteţi de fapt ăia perverşi, nenorociţi, mizerabili? Şi putem să le spunem că n-au dreptate? Atât timp cât fantezia bolnavă ne face să dorim să ii/le vedem în anumite ipostaze, să ii/le ,,avem” într-un anumit mod, particular…

Oricum te-ai împărţi în tabere, nu poţi să nu observi că videochat-ul este o afacere prosperă, la limită – dar legală. Se investesc o căruţă de bani în acest domeniu, iar profitul se cară cu vagonul.

Performerii [şi/sau studio-urile] investesc în internet de mare viteză, servere dedicate, chirie locaţii, mobilier şi decor, configuraţii PC foarte performante [componentele PC sunt foarte asemănătoare cu cele de gaming doarece streaming-ul presupune a consumă foarte multe resurse], lumini [reflectoare video cu difuzie – ca-ntr-un mini studio TV], camera web de ultimă generaţie … şi apoi ,,ambalajul”: îmbrăcăminte, lenjerie tematică, cosmetice [tuns, vopsit, machiaje, piercings, etc.], şedinţe foto & video dedicate conturilor, site web [pagină oficială prin care se pot vinde diverse ,,artefacte” folosite ori obiecte, haine brand-uite, calendare, etc.], grafică personalizată în cazul anumitor platforme [Chaturbate, Camgasm, MyFreeCams, etc].

Platformele de videochat – streaming funcţionează asemenea marilor pieţe, ele pun la dispoziţie ,,tarabele”. Mai de-a dreptul, facilitează transferul de servicii, plătite în mod legal prin conturi individuale, atât pentru membrii plătitori cât şi pentru modele. Performerii sunt nevoiţi ca la creearea contului să trimită scanate actele de identitate [CI, paşaport, permis conducere, etc.] ca să dovedească vârsta legală şi eventual, să nu existe în baza de date cu ,,frauduloşi”. Membrii îşi înscriu şi ei cardurile. Astfel posibilităţile de fraudare tind spre 0, ba chiar mai mult, personal susţin că e mai “safe” decât pe Ebay, AliExpress sau chiar platforme guvernamentale !

Exemple de mari platforme de videochat: Live Jasmin, Chaturbate, MyFreeCams, xHamster, etc.

Cât despre profit…Faceţi un exercitiu de imaginatie numai pentru LiveJasmin! Mai jos aveti doar două link-uri, judecati-le voi!

http://www.siteworthtraffic.com/report/livejasmin.com

http://www.worthofweb.com/website-value/livejasmin.com/

Stau şi mă întreb de exemplu dacă Dacia  de la Mioveni are un sfert din profitul de la LiveJasmin?

Dacă tot am scris despre videochat, platforme, studio-uri… cred că e necesar să creionăm un pic şi performerul român, nu?

Cele mai multe modele din România au ales această branşă ca o oportunitate de a ieşi din bezna financiar! Un “shortcut”. Femei, bărbaţi, tineri sau chiar pensionari [îmi asum cuvintele], au lăsat de-o parte preconcepţiile şi fac bani ca din ori care alt job!

Cam cât câştigă un model decent care lucrează 6-8 ore?  În medie aproximativ … 5-6.000 de lei / lunar. Şi, totuşi, nu vorbim de modelele de top care bat şi spre dincolo 8.000 de dolari/lună!

Acum serios, dacă ai avea să zicem 19-20 de ani şi ai dori să te angajezi că să îţi poţi plăti costurile unei ,,facultăţi” [chirie, întreţinere, taxe, etc.] , cine te-ar angaja cu mai mult de 1.500 de lei lunar? Dar dacă ai dori să-ţi cumperi o casă, o maşină, să nu te mai îmbraci de la second hand,… ? Cu 1.500 de lei [ şi ăştia în cazuri excepţionale căci media e 900-1.000 lei ], ce-ţi poţi permite din toate acestea? Să te îndatorezi peste măsură la bănci? Haida-deeee!

,,Gurile rele” susţin că sunt bani făcuţi uşor! Eronat!

În mod normal, modelul lucrează 6-8 ore, aproape zi de zi, de multe ori lucrează şi-n weekend şi în liberele legale, în mod benevol – fără a fi presaţi de şefi-şefuleţi. El ştie că tot ceea ce face, e pentru el! Iar înafara de aceste ore de lucru, modelul trebuie să se întreţină: sală, cosmetică, pregătire pentru online, etc.

E un job la fel de dificil că oricare altul – problema norodului e că implică sexul. Şi oarecum eronat pentru că practic, cam tot ce este sexual e-n proporţie de 40-50%. Restul este: mişcare, comunicare, etc. Vorba unui performer: ,, Poţi să fi păpuşă. Dacă n-ai creier, nu faci lovele!” Şi statistic vorbind, cam aşa e …

De asemenea, aceleaşi ,,guri rele” consideră că este imoral să lucrezi că model de videochat… că ,,se câştigă mult… dar să faci aşa ceva…” Sunt opinii şi opinii!

Eu personal pun întrebarea: e ,,mai moral” să fi cadru militar şi să fi nevoit să pleci peste hotare ca să ucizi oameni care trăiesc într-o sărăcie lucie? În Bosnia, Irak, Afganistan, Siria,… Nu tot pentru bani? Apoi să te lauzi cu o tinichea pe post de decoraţie, să povesteşti cum e-n ,,teatrele de război”, s-o arzi valoros pe reţelele de socializare cu poze … Nu denigrez meseria de militar însă, atât timp cât ,,evoluezi în deplasare” consider că nu eşti decât un simplu mercenar dirijat politic de către ,,unii”. Revenind la subiect, nu trebuie să cauţi foarte mult că să găseşti meserii aşa-zis imorale

De ce este denigrat videochatul în toată “media”? E simplu! Profiturile sunt greu de contabilizat, iar o parte din taxe sunt externalizate în mod legal. Televiziunile sunt extrem de politizate, iar actorii politici doresc să benefiecieze cât mai mult de pe urmă statului. Iar statul român nu este în stare să reglementeze această meserie de performer videochat în codul CAEN pentru că i-ar sări BOR-ul în cap. BOR –ul cam face legea în ţară, reprezintă ,,cea mai mare maşinărie de vot” şi are puterea de a impune CCRului 3 milioane de semnături când vrea muşchii ei! Oricum, lucrurile par foarte complexe la acest nivel, nu dezvolt…

În încheiere sunt convins că am omis fără să vreau o groază de lucruri … Oricum articolul seamănă c-un pomelnic, aşa că mă opresc aici… Dar nu înainte de a enumera câteva informaţii [pe care mi le asum] din categoria:

Ştiaţi că?

–           Platforma LiveJasmin este evaluată la aproape 1 miliard de dolari? Numai platforma!

–           În România se poate estima o cifra de aproximativ 1 milion de persoane care au câştigat direct sau indirect bani de pe urmă videochat-ului? [de la femeie de serviciu, tâmplar, tapiţer, zugrav, admin, trainer, până la deţinător de studio… ]

–           Modelele de videochat aduc cam tot atâţia bani în România cam cât câştigă cei plecaţi la muncă în alte state? [şi spre diferenţa de ei, au grijă şi de copii …]

–           Cea mai în vârstă persoană pe care am întâlnit-o şi practică videochat-ul avea 65 de ani?

–           Cea mai ,,grea” persoană practicantă de videochat cântărea peste 120 kg? [femeie];

–           Cea mai ,,cultă” persoană practicantă de videochat era doctorandă la SNSPA şi avea în jur de 55 de ani? [am mai cunoscut: psihologi, foste cadre didactice, asistente medicale, contabili, etc.]

–           Cele mai multe modele de videochat provin din rândurile studenţilor?

–           La angajarea unui model în studio se dă interviu exact ca în orice alt domeniu?

–           Imediat după angajare, modelul, indiferent de experienţă, beneficiază de support de la unul sau mai mulţi traineri?

–           În studio-uri consumul de alcool sau narcotice este interzis?

–           Promovarea pedofiliei, zoofiliei sau altor nenorociri de acest gen sunt interzise pe toate platformele de videochat?

–           Modelele de videochat sunt mai prezente la biserica decât ,,civilii”?

–           Modelele de videochat din România sunt pudice?

–           Majoritatea modelelor de videochat au cel puţin studii medii şi cunosc cât de cât măcar o limba de circulaţie internaţională ?